HEM PROJEKT   KONTAKT LÄNKAR


Gränna Stad
c
SOCKNAR


Gränna

Visingsö

Ölmstad

Skärstad

Huskvarna

Järsnäs

Vireda

Lemnhult

 

Vireda Socken
Maud Yngvesson, Christine Kainu, Christina Vikhed

 

 Smyckesdesigner

Mauds kontakter med silver var genom vikinga-smycken och facination för de otroliga hantverk som man kunde åstadkomma med enkla medel. Att smycka sig, göra sig fin har kvinnor gjort i alla tider. Silver
är ett mjukt material som låter sig formas. Precision i arbetet är viktigt för att resultatet skall bli av hög kvalité.
Glädje i skapandet är en drivkraft i arbetet där kunskapen förs över från kvinna till kvinna under lättsamma former. Hon vill lära ut den skapande känsla och glädje av vad silver som levande material är att jobba med, och sätta igång kreativiteten hos människor och ge ett egenvärde i vår stressade tid.
Maud vill att smyckena ska förmedla glädje och
skönhet och få “bärarinnan” att känna sig stolt, glad
och unik.

Kontaktperson Maud Yngvesson
Telefon 070-6909513

     
 

c


Dockskåpshuset

Christine började samla dockskåp för några år sedan. Hennes intresse började när hon var riktigt liten när hon fick sitt första dockskåp. Hon har alltid varit intresserad av miniatyrföremål. Även renovering av gamla eller trasiga dockskåp är något som hon ägnar mycket tid åt. Nu har hon en samling på över 100 stycken. Hon vill glädja andra och visa upp sina dockskåp. Inom kort öppnas Dockskåps-museet med en samling av gamla/antika dockskåp och andra leksaker från förr.

Hon är också ägare av en lekstuga som sveriges prinsessor, Astrid, Märtha och Margaretha hade på Fridhem i början av 1900-talet. Denna står också att beskåda vid museet.


Kontaktperson Christine Kainau
Tel. 073-021 59 80, www.dockskapshuset.com

 
       

Gamla traditioner

Min mormor lärde mig mycket om hushållsekonomi, det vill säga att slänga så lite som möjlig. Jag minns att hon arbetade mycket med textilier; sydde om omoderna kläder, vävde trasmattor, sydde lapptäcken, stoppade strumpor mm.

Hennes mormors receptbok från 1800-talet innehåller det mesta från medel mot bleksot och kräfta till hur man kokar rödfärg.

Själv har jag läst samhällsekologi och en del om självhushållning.
Jag vill inte tillbaks till 1800-talet men tycker att det är mycket intressant att diskutera alternativa levnadssätt.


Kontaktperson Christina Vikhed
Tel. 070-392 00 46

 


 

 
WINNET - Origin Resurs